4. feb. 2015

Islandsk strikk

Eg va så heldig å få boka Islandsk strikk i julegave, sammen med garn til en genser fra boka. (Hadde nokk lurt litt i pakken å fått ordna litt sjøl;) )
Boka har masse fine oppskrifte, å eg valgte å først strikke jakken "Gjøf"

 Denne jakken strikka eg i Alfa fra sandnes garn. Det hadde samme strikkefasthet som Álafosslopi, som den skulle strikkes i.
Denne jakken skulle bli til mi yngste jente. Eg plagdes en del med den, brukte lang tid før eg fikk mønstret til å stemme. Når eg da kom til å sy sømman før eg skulle klippe den opp så va maskinen feil innstilt å strikkninga bare trekte seg. Det så ut som fine bølga på sjøen....
Så eg måtte sy nye sømma å klippe bort de her "krøll kanta´n."
Så strikka eg stolpan, men no hadde eg plagdes så mye at eg bestemte meg for å ha hekte på den, da dukka det opp et nytt problem..det ble store sprike mellom hver hekte.
Til slutt måtte eg sy i glidelås, å no e jakka i flittig bruk.
Eg e alikevell fornøyd med sluttresultatet:)


Va også så heldig å få denne boka i julegave, her e det mye morsomme små prosjekt.

Marius genser, og leggings

Så va det ny marius genser... igjen.
Denne har eg strikka i garnet Alpa fra Trysilgarn
Ho ville ha den i to farga, berge og hvit..
det e første gang eg strikke marius med rundfelling.

hjertevotter

Eg fikk et par "Hjertevotter" av min svigerfar for mange år sia.
Mønstret har eg alltid vært fasinert over, men eg har jo vært overbevist om at eg ikke kan strikke, så det har tatt si tid før eg prøvde meg på dem.
Mønstret har eg tegna for lenge sia, men så va det det å komme i gang.
Har lenge gått å sett på garnet Kauni. Etter jul så kjøpt eg et rosa nøste, og sort Pt2 å da blei resultatet det her.
 fargan e ikke riktig sånn som det ser ut her, men garnet skifte farge så dem blir litt lysar etter hvert.

reste genser

Hei igjen.
Det e no blitt en stund sia eg la ut nokka her, men det betyr ikke at eg ikke har gjort nokka..
eg fikk endelig til å finne ut ka passe deig var å fikk bakt nokka lefse før jul, fikk faktisk også til å kjevle dem nokså rund og... imponert. 
før jul så laga eg to par tøfla. det ene parret strikka eg i trysil garnet, å plagdes nokka vanvittig med å få dem som eg ville ha dem når eg tova dem, men det gikk greit til sluttt.
Det andre parret strikka eg i garnet Eco Alpakka. det e blitt nokka resta etter de genseran eg har strikka i det garnet. 
Tøflan blei myk og god. Eg har aldri tova nokka i alpakka før, så gjore eg det for hånd.
Har ikke bilda av de tøfflan...

Så va denne "varme" genseren. Den strikka eg til samme jenta som fikk tøfflan. Ho e "lett" frysen av seg, å eg tenkte at det da ville være godt å ha en myk deilig varmegenser.
I utgangspunktet så skulle eg strikke en "hjemme" genser, sia eg bare blei å bruke restegarn, men resultatet blei ikke så verst, så ho kan jo faktisk bruke den om ho skal ut en tur for å handle å.
Denne jenta som eg strikka genseren til, e ei som eg har kjent fra ho va lita, å eg må bare si at eg e full av beundring for ho.