26. aug. 2016

Tyttebærsyltetøy. rørt.

Vi elske tyttebærsyltetøy
Vi spis tyttebærsyltetøy til kjøttmat,mølja og på brødskiva. Det går uante mengde syltetøy i året hos oss. skal vi ha gjennom heile vinteren må vi ha ca 30l tyttebær.
her e ei oppskrift på syltetøyet eg lage.
2kg renska tyttebær
1kg sukker (eller etter smak)
1 pose certo frysepulver
1-2 ts vaniljesukker.

Knus bæra, bland sukker, certo og vaniljesukker sammen før du blande det i den knuste bæra.
ha i passe store bokser å frys ned. Tyttebærsyltetøy kan stå vældi lenge i kjøleskapet før den går ødelagt. Den inneholder et eget konserveringsmiddel.







1-2-3 Boktrekk i buff

Så va Høsten og skolestart her igjen...
Så kom det som e så grusomt å forferdelig at eg klare å fortrenge å glemme det mellom kvær høst... nemlig trekk på ALLE skolebøker.... med fleire unga i hus blir det fort MASSE bøker som skal ha trekk, å prisen på de trekkan man kjøpe i tøy e ikke aktuelt å bruke på så mange bøker som vi treng trekk til..
I dag va altså dagen da alle skulle ha trekk på alt... Eg starta med friskt mot, men blei straks henta inn av røyksuge.. nokka eg ofte gjør når det e nokka forferdelig kjedelig som må gjøres;) Men i dag va det egentlig lurt at eg gikk ut å tok meg en blås.. da såg eg en reklame buff som lå der å en liten fantastisksuperlur idee kom til meg... Derfor må eg bare dele kor lett man kan sy boktrekk. Det tar 2 minutt, å til neste år e det bare å kle på bøker´n. Eg ønske meg masse reklamebuffa:)
Ha et fint skoleår med nye trekk på bøker´n









oppsummert;)