23. nov. 2014

tynnlefser..

Andre prosjekt i det siste er blandt annet baking av lefser...

Det har eg aldri gjort før, så det har vært en spennende og utfordrende jobb...
 Det jeg liker aller minst med oppskrifter er "mel til passe deig"
Kan noen fortelle meg hva passe deig er når man ALDRI har sett eller lagd lefsedeig tidligere???
Den første deigen ble fra å ligne mest på en vaffelrøre til noe som mere minnet om betong... har noen prøvd å kjevle på betong?? 
Det har eg... den deigen gikk i søppla..., men selvsakt ikke før den hadde vært gjennom noen igjennopplivnings forsøk...den var uten mulighet for gjennbruk. Den ble til slutt konstatert DØD. 

Etter døgn med fortvilt granskning av passe deig, kom jeg fram til noe som kanskje kan brukes, leivene ble kjevlet ut og stekt...
Da kom neste problem seilende ned fra oven.. kossen i svarte hel....får man kjevlet ut en rund fin leiv, som ikke sitter fast i underlaget, å som er RUND...?
mine leiver har mere sett ut som noen store fine lapper som man kunne bruke til å lappe seil med.
Takka var enten for varm, eller for kald.. å stå der å bake med ei varmefjøl rett ved siden av seg å plages med ALT.. det er varmt det...Veldig varmt. men nokk om det.. smaken ble bra, å jeg er delvis fornøyd med dette prosjektet, faktisk så fornøyd med sluttresultatet at jeg må gå gjennom dette en gang til før jul...

Nå strikker jeg restelester, prøvd meg på ansiktsmaling og parykklaging til halloween, sying av skinnluer, jukseskinnluer, så har jeg noen småprosjekt som må gjøres før jul. 
Her er en superfornøyd halloween varulv gutt

4 kommentarer:

  1. Her var det mye fint på løpende bånd! Du må si ifra dersom du fikser det med de lefsene etterhvert. Jeg har selv prøvd, og det ble med den ene gangen ;) Men det er jo så godt, så skulle virkelig ønske jeg hadde lært meg!

    SvarSlett
  2. Da syns eg vi skal sette av litt tid å finne ut kossen "passe"deig e... resten lære vi vel etter hvert;)

    SvarSlett
  3. Unnskyld Tonje, men flire no litt her for meg sjøl....men trur d hadde blitt omtrent like "varmt" her, om eg skulle bakt tynnlefsa �� Ha ei fin førjulstid. Klem fra Lena i Bodø

    SvarSlett
  4. takk Lena.. ,bare flir du... eg tok nesten til tåran når det sto på som verst ;)

    SvarSlett